САЛАТА ОТ ПЕЧУРКИ С ЧЕСЪН

Време за приготвяне: около 15 мин.; 4 порции

Продукти

500 г. пресни печурки 4-5 ск. чесън 10-12 зърна чер пипер 1 дафинов лист

3 с. л. (ябълков) оцет

4 с. л. зехтин или олио

1      и 1/2 ч. л. сол

1/3 връзка магданоз

2      ч. ч. вода

Предварителна подготовка

Измивам гъбите, отделям пънчетата. Нарязвам по-големите гъби на две или на четири. Смачквам чесъна в хаванче или с преса. Приготвям от него и 1/2 ч. л. сол, оцета и зехтина сос, като сипвам зехтина последен на тънка нишка.

Готвене

Кипвам в тенджера 2 ч. ч. вода. Добавям 1 ч. л. сол, дафиновия лист, зърната чер пипер и гъбите. Варя гъби­те 10 мин. на средно силен огън, после ги отцеждам от водата, изсипвам ги в салатиера, поливам ги със соса, наръсвам ги със ситно нарязан магданоз и сервирам са­латата, когато изстине.

Вашият коментар